Miłośnikom kawy nie musimy przedstawiać marki Lavazza, która jest jedną z najpopularniejszych i najczęściej pitych kaw na świecie. Ma niepowtarzalnie intensywny aromat i głęboki smak. Idealnie nadaje się do przyrządzenia espresso, jak i cappuccino. Wszystko zależy od tego, jak podaną kawę lubimy pić najchętniej.

Kawę Lavazza pijemy na wszystkich kontynentach

kawa lavazza ziarnistaSą kawy, które pite są na całym świecie i smak których rozpoznawalny jest na całym świecie. Jedną z nich jest właśnie kawa Lavazza ziarnista, która idealnie nadaje się do ekspresów ciśnieniowych. Pokochali ją Włosi a po nich jej walory docenił cały świat. Możemy ją pić na wiele sposobów. Najbardziej pobudzające jest oczywiście poranne espresso. W ciągu dnia najczęściej pijemy zaś cappuccino lub latte. Ma ona niepowtarzalny zapach, który czuć jeszcze długo po zmieleniu. Najbardziej zachwyca nas jednak jej aromat i głębia smaku, w którym nie ma kwaśnego posmaku. Kawa ta jest łagodna dla żołądka, więc wszyscy możemy ją pić tak często, jak tylko mamy ochotę na „małą czarną”. Kawa po zaparzeniu zawsze ma delikatną piankę i idealnie pasuje do niej kostka deserowej czekolady. Zbierane są tylko najlepsze ziarna, które później przechodzą przez proces selekcji. Wszystkie jej odmiany są synonimem dobrego smaku. Możemy postawić na ziarnistą arabicę lub zawierającą więcej właściwości pobudzających robustę. Podawana jest we wszystkich dobrych kawiarniach w Europie i na świecie. 

Nie ma najmniejszej przesady w stwierdzeniu, iż smak palonej ziarnistej kawy Lavazza znany jest na całym świecie. Dzięki temu smakowi oraz aromatowi wyselekcjonowanych ziaren palonej kawy pokochał ją cały świat. Pijemy ją rano czytając gazetę, jak i na spotkaniach ze znajomymi, na które umawiamy się dobrych w miejskich kawiarniach.